Letmicro Blog

MINDEN AZ EGYEDI PÓLÓ NYOMTATÁSRÓL

Written by: on 2011. november 3. csütörtök @ 02:45

Már régóta érik bennem ez a poszt, adós voltam a technológiánk bővebb bemutatásával. Mint már korábbi írásunkban illetve a honlapunkon láthattátok, direkt textil nyomtatást alkalmazunk a pólók és egyéb ruházati termékek elkészítéséhez. Röviden, ahogy a neve is utal rá, közvetlenül a pólóra nyomtatunk, tehát a pólót berakjuk a nyomtatóba és rányomjuk a kívánt grafikát. Ez egy viszonylag új dolog, mi több mint 2 éve, az országban az elsők között, kezdtük alkalmazni. Ez alatt az idő alatt rengeteg tapasztalatot sikerült gyűjteni, hogy magabiztosan tudjunk szép nyomatokat készíteni.

direkt pólónyomtató

Direkt Pólónyomtató

Tintasugaras elven működik, tehát hasonlóan, mint egy irodai vagy otthoni nyomtató, csak ez közvetlenül a pólóra nyomtat, erre a célra fejlesztett speciális textilfestékkel. Ezért is szoktuk mondani, a legegyszerűbben úgy tudjátok eldönteni, hogy a kép szép lesz-e a pólón, ha ugyanakkora méretben kinyomtatjátok papírra. Epson Piezo fej alkot benne (ezeket használják profi fotónyomtatókban is), így a legapróbb részletek és színátmenetek is gyönyörűen kijönnek. Ezért nem számít nálunk hogy hány színből áll a nyomat, legyen az akár egy fénykép.
Ami viszont fontos, a fehér és a színes pólókra kicsit máshogy nyomtatunk. A fehér póló egyszerűbb és gyorsabb, ezért kedvezőbb is az ára. Be kell rakni a gépbe, rányomtatni a grafikát, majd hőkezelni. Itt a nyomat gyakorlatilag nem lesz kézzel tapintható.
A színes pólók ennél bonyolultabban készülnek. Először kapnak egy előkezelést, egy áttetsző anyaggal, ami később a nyomtatás utána el is tűnik a pólóról, majd egy fehér alapot nyomtatunk neki és csak utána színes réteget. Miért fontos ez? Mert különben nem látszana semmi, ha át akarunk festeni egy színes falat, akkor előbb le kell “meszelni”, hogy az új szín eredeti mivoltában látszódjon rajta. Természetesen fehéret csak oda teszünk ahol grafika van, követve annak körvonalait. Ezt is a megfelelő hőmérsékleten és nyomáson kezeljük, hogy mosásálló legyen. Mind a fehér mind a színes pólókat 40 fokon lehet mosni, nem muszáj kifordítva, vasalni nyugodtan lehet a nyomatot is.
Termékeink mind 100%, illetve közel 100% pamutból készülnek, ennek oka hogy ezek bírják ki azt a mértékű hőkezelést amit megkövetel a technológia a mosásállóság érdekében. Nagyon sztrecses, elasztános anyagokat általában nem célszerű szitázni, nyomtatni, mert a felvitt festék rugalmassága elmaradhat a póló rugalmasságától, és ez a felvitt grafika elszakadásához vezethet. Ilyen kifejezetten rugalmas fekete és színes termékek nyomtatását mi sem vállaljuk, de a direkt nyomtatásos technológiának köszönhetően fehér színű termékek készítését kiváló minőségben meg tudjuk oldani! Tervezzük választékunk további bővítését ilyen fehér termékekkel is.

A végére egy videó a folyamatról. Ha kérdésetek van, ne habozzatok. Néhány további infó az előnyökről itt: http://www.letmicro.com/text/Technology

Kommentek

kommentek

Powered by Facebook Comments

Tags: ,

Catogories: Leírások

Comments are closed.